MorSertifika

Mor Sertifika Korona Günlüğü
2020-04-02 09:09:07 (UTC)

02 Nisan 2020 mavi bulut

Bu gün pencereye bakar halde uyanmadım:))
Kapım çalınıyordu:)) Ekmeği kalmamış komşumun...Dün gece geç vakitlerde pişirmiştim mayalı ekmeği onlar için. Sabah kahvesini beraber içip iki lafın belini kırdık:)) o gittikten sonra telefona baktım.birikmiş mesajlar....... Hala ebaya girmekte zorlanan bir öğrencimle görüştüm. bir süre öncede canlı ders olacak mı mesajları gelmişti. okulla görüştüğümde bu konuda bir fikrimiz yok demişlerdi. Şaşırmıştım. Okul watsup grubunda uzun bir süredir idare ebaya girme istatistiklerinde okul puanının artması için olsa gerek grafikler paylaşıp duruyorlardı. Bizim okul tabi çok gerideydi. idarenin paylaşımları (aslında baskısı:) )ebaya giriş konusunda öğretmen arkadaşların öğrencilere bastırmasını sağlamıştı ki sonunda gelen grafik üzerine teşekkür etmişti idare. Öğretmenlerin kendisinin ihtiyaç duymadığı bir uygulamanın idare tarafından bir tür zorlamayla gerçekleştirilmeye çalışılması ne dramatik bir durumdu.
Watsup üzerinden bir süredir ebayla yaşadıkları sorunları halletmek için yaptığım çağrılara bir kaç öğrencimin dışında cevap gelmemesi beni düşündürüyordu. Sınıf rehber öğretmenliği yaptığım sınıfın ebayı bir kaç öğrencimin dışında kullanılmadığını görüyordum. Şengül hocamdan gelen esinle:)) watsup grubunda zoom uygulamasından bahsederek bir araya gelebileceğimizi yazdım. uyuyan dev uyandı:))) Şimdi toplanmaya çalışıyoruz. Görsel sanatlar konularıyla mı yoksa onların ihtiyacına yönelik mi olacağını henüz bilemediğim bir çalışmayı tasarlamak aşaması beni heyecanlandırıyor açıkçası. Ekranda da olsa etkileşim çok heyecan verici...Bugün deneme için toplanıyoruz:)
İş makinalarının sesi hala yırtıyor köyün zamanını, horoz seslerine inat:)
Televizyon ağzından şer cümleler kusan biri gibi artan ölüm sayılarını ve tedbirleri anlatıyor. Seçim diyagramları anlatır gibi sunuyor spikerler ölüm oranlarını. Yaşamlarını kaybeden insanlara rakam olarak bakmak ne garip.. Bir insan olarak doğuyor bir istatistikte bir rakam olarak ölüyoruz.
Rakam seçme şansımız bile yok.
Horozlar hala ötüyor, kuşlar cıvıldıyor. oğlumun gülüşünü, sesini özlüyorum....





Ad: